Ocho | ozajstná chuť olív

Zubáč s opečenými zemiakmi

Zubáč s opečenými zemiakmi
Ingredients:

4 filety zubáča s kožou

hrsť čerstvého tymianu

soľ

mleté čierne korenie

1 strúčik cesnaku

700 g nových zemiakov

3 PL olivového oleja Ocho Classico

 1/2 citróna

Postup:

Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí.

Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka.

Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.

Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.

Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.