Ocho | ozajstná chuť olív

Zmrzlina z bazalky a olivového oleja OCHO Intenso (čítaj „očo“)

30 min. + mrazenie
ľahká
8ocho, extra panenský olivoý olej - zmrzlina
Táto pochúťka a originálna zmrzlina z bazalky a olivového oleja je iný spôsob ako vychutnať túto aromatickú rastlinku, tak oceňovanú v stredomorskej kuchyni. Zmrzlina je lahodná, nie veľmi sladká a môže sa podávať ako osviežujúci dezert.
Ingredients:

5 vajec
100g cukru
20g kukuričná múka
500g plnotučné mlieko
100ml olivový olej OCHO Intenso (čítaj „očo“)
zväzok čerstvej bazalky
1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:
Zohrejte mlieko s olivovým olejom extra OCHO Intenso (čítaj „očo“). Po zovretí,znížte teplotu a pridajte žltky vymiešané z cukrom a kukuričnou múkou. Varte na miernom ohni za stáleho miešania do zhustnutia krému, ale dávajte pozor, aby nevrelo. Keď bude správna konzistencia, dajte preč z ohňa, nechajte vychladnúť a pridajte umytú a vysušenú bazalku.

Rozmiešajte pomocou domáceho robota, pridajte citrónovú šťavu. Nechajte zamraziť v miske. Keď to bude skoro zmrznuté, znova to premiešajte v mixeri a nechajte v mrazničke až do momentu servírovania.

Doporučenie:
Servírujte túto zmrzlinu ako dezert.