Ocho | ozajstná chuť olív

Kokosovo-malinová polievka

30 min.
ľahká
8ocho, extra panensky olivovy olej, koktail
Ajoblanco je naobľúbenejšia španielska studená polievka a veľmi typická pre mnohé andalúzske dediny. Vychutnajte si osviežujúcu polievku.
Ingredients:

100g lúpaných mandlí
3 strúčiky cesnaku
200g malín
100ml extra panenský olivový olej OCHO Delicioso (čítaj „očo“)
2 lyžičky vinného octu
400ml kokosového mlieka
pol kávovej lyžicky soli
jedna kávová lyžička cukru
200g ľadových kociek

Postup:
Vložte mandle, maliny, strúčky cesnaku, vinný ocot, trocha soli, kokosové mlieko, cukor do mixéra a rozmixujte. Zopár malín si nechajte na dekoráciu na záver.

Potom pridajte ľadové kocky mixujte ďalej. Postupne pridávame extra panenský olivový olej OCHO Delicioso (čítaj „očo“) a mali by sme dosiahnuť hladkú konzistenciu krému.

Ak mate radšej hustejšiu konzistenciu pridajte namočený chlieb a mixujte do požadovanej hustoty krému. Dochuťte soľou a vinným octom.

Doporučenie:
Uchovajte v chladničke do momentu servírovania. Servírujte túto polievku veľmi chladnú v miske a pridajte maliny alebo plátok jablka či žltého melónu na dekoráciu. Maliny môžete nahradiť jahodami.