Čerstvé bylinky po celý rok
Bylinky vhodné na mrazenie – bazalka, petržlenová, zelerová vňať, rozmarín, tymian, majoránka, šalvia, mladá cibuľová vňať a iné.
5 krokov k zmrazeniu byliniek v oleji
• Nazbierajte za hrsť čerstvých byliniek priamo zo záhrady alebo z trhoviska.
• Čerstvé bylinky natrhajte na menšie kúsky, alebo ich nadrobno posekajte.
• Bylinky vložte do jednotlivých otvorov nádoby na ľad do výšky 2/3 a
zalejte olivovým olejom OCHO Classico (čítaj „očo“)
• Nádobu na ľad zakryte fóliou a dajte na noc do mrazničky.
• Zmrazené kocky na druhý deň preložte do menších igelitových vreciek a označte,
aké bylinky ste si zakonzervovali.
Takto pripravené kocky môžete použiť ako dochucovadlo do polievok, pomazánok, omáčok, na mäso, ryby a sú vhodné aj pri grilovaní, pretože dodávajú arómu čerstvo nazbieraných bylín.