Zubáč s opečenými zemiakmi

4 filety zubáča s kožou
hrsť čerstvého tymianu
soľ
mleté čierne korenie
1 strúčik cesnaku
700 g nových zemiakov
3 PL olivového oleja Ocho Classico
1/2 citróna
Postup:
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí.
Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme a pridáme lístky tymianu. Necháme aspoň 30 minút marinovať.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme ich variť do osolenej vody a varíme skoro do mäkka.
Zemiaky potom scedíme a ešte opečieme na panvici s trochou olivového oleja do chrumkava.
Na druhej panvici pomaly rozohrejeme olej, filety osušíme a zbavíme byliniek (inak by tymian zhnedol) a dáme opekať kožou nadol spolu so strúčikom cesnaku. Po pár minútach, keď je koža opečená, rybu otočíme a krátko dopečieme.
Rybu podávame so zemiakmi a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.