Zmrzlina z bazalky a olivového oleja OCHO Intenso (čítaj „očo“)

5 vajec
100g cukru
20g kukuričná múka
500g plnotučné mlieko
100ml olivový olej OCHO Intenso (čítaj „očo“)
zväzok čerstvej bazalky
1 lyžica citrónovej šťavy
Postup:
Zohrejte mlieko s olivovým olejom extra OCHO Intenso (čítaj „očo“). Po zovretí,znížte teplotu a pridajte žltky vymiešané z cukrom a kukuričnou múkou. Varte na miernom ohni za stáleho miešania do zhustnutia krému, ale dávajte pozor, aby nevrelo. Keď bude správna konzistencia, dajte preč z ohňa, nechajte vychladnúť a pridajte umytú a vysušenú bazalku.
Rozmiešajte pomocou domáceho robota, pridajte citrónovú šťavu. Nechajte zamraziť v miske. Keď to bude skoro zmrznuté, znova to premiešajte v mixeri a nechajte v mrazničke až do momentu servírovania.
Doporučenie:
Servírujte túto zmrzlinu ako dezert.