Tekvicové gazpacho s krevetami

500g ošúpanej tekvice hokajdo
250g slepačieho vývaru
70ml extra panenský olivový olej OCHO Delicioso (čítaj „očo“)
1 polievková lyžica vína
soľ
pár kvapiek citrónovej šťavy
16 kúskov kreviet
Postup:
Uvarte tekvicu nakrájanú na kocky do mäkka pridaním vody (cca 20-25 min.). Nechajte vychladnúť.
Rozmixujte tekvicu v mixeri so slepačím vývarom, extra panenským olivovým olejom OCHO Delicioso (čítaj „očo“), vínom, soľou a citrónovou šťavou. Mala by vám vzniknúť veľmi jemná omáčka. Vlože do chladničky až do momentu podávania.
Pred podávaním, ošúpte krevety, napichnite na paličku a upražte ich.
Odporúčanie:
Servírujte gazapacho veľmi chladné v miske s práve dopečenými krevetami. Pridajte petržlenovú vňaťku, bazalku alebo mätu a pokvapkajte extra panenským olivovým olejom OCHO Delicioso (čítaj „očo“).