Olivová tapenáda

300g olív bez kôstky
8 filiet ančovičiek v oleji
40g capari, strúčik cesnaku
10g citrónová šťava
soľ a čierne korenie
180ml OCHO Delicioso (čítaj „očo“), extrapanenský olivový olej
chilli paprička podľa chuti
Postup:
Vložte všetky ingrediencie okrem OCHO Delicioso (čítaj „očo“) extra panenský olivového oleja do mixéra a rozmixujte, kým nedostanete hustú konzistenciu. Následne pomaly pridávajte OCHO Delicioso(čítaj „očo“) extra panenský olivový olej až dostanete krémovú konzistenciu.
Ponechajte v chladničke, kým nebudete podávať.
Odporúčanie:
Ak máte radi pikatné jedlá pridajte chilli papričku (najlepšie bez semiačok) a rozmixujte so zvyškom ingrediencií. OCHO Delicioso(čítaj „očo“) extra panenský olivový olej dodá nátierke lahodnú chuť.
Ak nechcete mať nátierku veľmi slanú, prepláchnite capari a ančovičky.