Sardinková nátierka
10 min.
ľahká
Sardinky sú jedným z najzdravších rýb s omega 3 mastnými kyselinami. Táto nátierka je veľmi jednoduchá možnosť ako ich zjesť, napr. ako predjedlo.
Ingredients:1 konzerva sardiniek v oleji
50g rozmačkaných paradajok
1 strúčik cesnaku
30 g OCHO Classico (čítaj „očo“) olivový olej
40 g zelených olív bez kôstky
30g masla
štipku oregana
červeného a čierneho korenia
Postup:
Rozohrejte olej OCHO Classico (čítaj „očo“), pridajte paradajky a na jemno pokrájaný strúčik cesnaku a poduste 10 min. Nechajte vychladnúť a rozmixujte so sardinkami, olivami, maslom, oreganom, paprikou a čiernym korením.
Na záver by mala vzniknúť hladký krém. Vložte do nádoby a položte do chladničky až do momentu sevírovania.
Odporúčanie:
Túto delikátnu nátierku podávajte ako predjedlo na chlieb alebo toast. Keď máte radi pikantné jedlá pridajte štipku chilli papričky.